Wie zijn wij?

Altied Sjerp is een groep vrienden in Posterholt die normaal iedere vrijdag na een avond muziek maken aan de ‘Stammtisch’ van Altied Sjerp bij elkaar komen onder het genot van een versnapering.

Boven de tafel hangt een sterk uitvergroot scheermes als wegwijzer voor de gesprekken en thema’s.

 

De naam Altied Sjerp is een typische Limburgse uitdrukking en is voor de vrienden de start van de groep. In de late jaren 70 was het een gebruikelijke vraag als men zich tegenkwam: “Ennuh…wie is t? Nog altied sjerp? Deze vraag was meestal de toonzetting voor het vervolggesprek.

Na een paar consumpties doet Altied Sjerp zijn naam eer aan en komen de Altied Sjerpe opmerkingen en discussies pas goed tot leven:

  • Altied Sjerp op actualiteiten
  • Altied Sjerp op elkaar
  • Altied Sjerp met opmerkingen
  • Altied Sjerp op de gemeenschap
  • Altied Sjerp op de overheid
  • Altied Sjerp op de waan van de dag
  • Altied Sjerp op de noden van de medemens
  • Altied Sjerp op de toekomst
  • Altied Sjerp op een goed glas bier
  • Altied Sjerp in de Limburgse opvatting

Tijdens de Coronacrisis is pijnlijk duidelijk geworden wat het betekent dat de vrienden elkaar minder zien. De saus van het leven, de kers op de taart was er een beetje vanaf. Niet alleen voor de vriendengroep maar ook voor de gehele gemeenschap. Maar er speelt meer!

Als verenigingsmensen pur sang realiseert Altied Sjerp zich dat het in de toekomst steeds moeilijker wordt om de financiën van verenigingen op orde te houden. Tevens is er een verschraling van de aangeboden cultuur, maar ook van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. De jongeren vertrekken naar de festivals, de ietwat ouderen blijven achter in een leeg dorp. Alle geleerden zijn het erover eens dat muzikale vorming belangrijk is voor de geestelijke ontwikkeling van ons grootste en kostbaarste goed, onze kinderen. Dus Altied Sjerp zet de schouders eronder en wil door deze acties zorgen dat ons dorp maar ook de omliggende dorpen leefbaar blijven.

Ons plan:
Altied Sjerp gaat iedere derde donderdag van de maand een muziek gerelateerde avond verzorgen in het Dörpshoes De Beuk.

De avond wordt gerund door leden van Altied Sjerp en vrijwilligers. Het worden avonden met een zittend, luisterend publiek. Met de entree opbrengst, worden de artiesten betaald en de omzet van de consumpties is bestemd voor de jeugdopleiding van het inmiddels koninklijk Jeugdorkest “Play the Beat” van de gemeente Roerdalen.

Het streven is een zo gevarieerd aanbod te krijgen van artiesten. Niet alleen voor de luisteraar zijn deze avonden een geluksmomentje ook de artiesten is het een kadootje dat ze kunnen optreden voor een zittend en luisterend publiek en dat ze niet alleen dienen als een “levende  Jukesbox”.