Donderdag 17 oktober Secret Songs

Secret Songs

De geheime liedjes van Secret Songs Het was begin januari 2020, corona was nog nergens te bekennen, toen een gezamenlijke vriendin voorstelde om eens samen te gaan musiceren. Achteraf gezien is dat het zaadje dat geplant werd voor ‘Secret Songs’.

Een gezamenlijke muzikale passie wordt gevonden in de hedendaagse Amerikaanse americana- en countrymuziek. Niet de bekende countrygiganten als Hank Williams en Dolly Parton, maar de hedendaagse singer-songwriters in het genre als Lori McKenna, Natalie Merchant én Brandi Carlile. Stuk voor stuk grote namen in Amerika, maar bij het grote publiek onbekend in ons land. Inmiddels is er ook een aantal bluesnummers aan de setlijst toegevoegd.

De bandnaam ‘Secret Songs’ verwijst naar de prachtige ‘geheime’ liedjes waarmee de band haar publiek graag kennis wil laten maken. Optredens worden gelardeerd met weetjes en anecdotes over de liedjes en haar oorspronkelijke vertolkers.

Grootste gemene deler van de songs is de meerstemmige samenzang. Mieke, Judith, Eric en Henk koesteren de close-harmonyzang die zo kenmerkend is in de Amerikaanse muziektraditie. Een solide bassfundament van Frank vormt een fijne basis voor het steady gitaarspel van Eric. Aangevuld met de gitaren van Judith en Henk, ukelele, cajon, accordeon, percussie, melodica en mondharmonica gieten de vijf muzikanten een ‘Secret Songs’-sausje over hun avondvullende playlist.

Secret Songs bestaat uit Mieke Bastiaens-Berghs (zang), Judith Hover (zang, gitaar, accordeonen melodica), Frank van Kempen (bas), Eric Bastiaens (gitaar en zang), Henk Hover (percussie, mondharmonica, gitaar, ukelele en zang).