Jack Vinders donderdag 18 januari 2024

Jack Vinders

Het was genieten donderdag 18 januari 2024 in een uitverkochte zaal!

Jack zong de hele avond prachtige liederen, ballades en chansons vooral in het Kerkraadse dialect. Het werd al snel duidelijk: Jack is een rasartiest van onze eigen Limburgse bodem!

Het publiek was muisstil en luisterde aandachtig naar zijn verhalen en liederen. Het waren veel liedjes van zijn laatste CD: Jack. De gesigneerde CD’s werden dan ook gretig afgenomen.

Liedjes o.a.: paries, iech oam diech, leefde vuur ummer, flanere, junke, raak miech aa, zon en mond, woa sjton iech, inne sjunne daag, zonnelaach, óp vakans, tsezame zieë.

Een impressie:

Voor wie Jack Vinders niet kent: Jack is geboren en getogen in Kerkrade. Hij stamt uit een mijnwerkersgezin en muzikale familie. Hij stond al als kind op de planken. Hij won een talentenjacht en speelde daarna met o.a. Ben Cramer, Rob de Nijs en Anita Meijer. In 1989 bracht hij zijn eerste CD uit: ‘Intens’.

Daarna volgden er spoedig meer. Jack kreeg ook bekendheid door het boek van Marcia Luyten:

Het geluk van Limburg‘.

In haar boek combineert Marcia Luyten het historische verhaal van de mijnen met de familiegeschiedenis van Jack Vinders. Zo komt het mijnverleden heel dichtbij – ook voor diegegenen die er geen persoonlijke herinnering aan hebben.

In 2007 werd Jack Vinders uitgeroepen als beste Limburgse zanger, gevolgd door beste vocalist in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2014. Jack produceert vanaf 2009 zijn albums, schrijft alle teksten en componeert.  Zijn album ‘Leefde’ werd beste Limburgse CD van 2009, gevolgd door de 7de Van Vinders, in januari 2015 verkozen tot beste Limburgs album. Hits volgden: Die va limburg”, ‘Inne zommerdaag’, ‘Dreum hoop en zing’, ‘De zon’, Hod miech vas’, ‘Dreum mit miech’ en ‘Nuie daag van de 7de’.

 

Kijk ook eens op de website van Jack Vinders