Donderdag 21 November Tabor

Tabor

Vorig jaar kwam Tabor naar Posterholt. Helaas was de zangeres en de accordionist ziek maar het optreden met een sprankelende danseres was fantastisch. Het publiek genoot van de verhalen en de daarbij passende muziek. Het leven van de Sintis en de Romas werd in een avond veel duidelijker! Ze komen terug!! Het word weer genieten!

Voor wie het nog niet weet: Het Gipsy-ensemble TABOR heeft een bijzondere voorliefde voor authentieke traditionele zigeunerliederen en natuurlijk ook de gipsy-swing van de wereldberoemde gitarist Django Reinhardt. En wie kunnen dit oeuvre beter vertolken dan Sinti-musici zelf? Gepassioneerd weet TABOR hun muziek te vertolken. Op de bühne wordt dat een kluwen van warmte, mededogen, weemoedigheid naar de tijd van weleer, verzet tegen kleinburgerlijkheid en het tanende respect voor elkaars cultuur en identiteit.

Tabor heeft een energieke uitstraling en is een veel gevraagd gezelschap. Ze luisterden vele festivals op zoals bevrijdingsfestivals, International Gipsy Festival, Achterhoek-spektakel met vrolijke, feestelijke klanken en een dynamische presentatie.