Donderdag 30 mei Ton Engels & Eric Coenen

TON ENGELS & ERIC COENEN

Ton Engels, wie kent hem en zijn liedjes niet? Hij heeft zeven albums met sprekende liedjes als: ‘Kiek Dien Meadje’, ‘Noeit Mier Werke!’ en ‘Bonanza’ Geniet van een muzikale avond vol met dialectmuziek. Ton wordt deze avond bijgestaan door Eric Coenen,

Ton Engels is al sinds de jaren tachtig bekend als voorman van de virtuozenband Blowbeat, waarmee hij in de laatste twee decennia van de vorige eeuw grote successen boekte, in binnen- en buitenland. De zanger/gitarist kent echter ook een totaal ander muzikaal leven. Dat van de Limburger die zijn leven bezingt in het dialect waarmee hij is opgegroeid om zoijn geboortedorp Helden Panningen. De afgelopen jaren heeft hij reeds een aantal bijzondere albums in zijn streektaal op zijn naam geschreven.
Gewapend met gitaar en gesteund door bassist Eric Coenen brengt hij veel deze muziek het liefst dicht bij de mensen.

Ton Engels hij staat ook bekend als:  Ton E. – Blowbeat – Mister Inglish……..

Van jongs af aan gefascineerd door typische singer-songwriters als Randy Newman, Tom Waits, Joni Mitchell, Bob Dylan, Neil Young. Maar ook door de andere kant van het spectrum; daar, waar nog opzichtiger de muzikale uithoeken opgezocht werden: Beatles, Frank Zappa, Little Feat, King Crimson, Steely Dan, Peter Gabriel.

Eric Coenen

Bassist Eric Coenen speelt onder meer met Gé Reinders, Margriet Eshuijs, Ilse DeLange en in de eerder genoemde band van Ton Engels: Blowbeat. Hij werkt daarnaast als docent aan de Rockacademie in Tilburg.