Janse Bagge Bend op 30 april 2022

Op zaterdag 30 april vond de eerste bijeenkomst van Altied Sjerp plaats: De Janse Bagge Bend

Janse Bagge Bend geen onbekende band. Het begon allemaal in 1979 in Susteren toen de zaate hermenie Aspro Broesj tijdens de carnavalsdagen her en der in Susteren opdook om daar ontreddering en totale wanhoop te verspreiden. Het eerste nummer een echt blues georiënteerd dialectnummer: De Sjtrontj-blues sloeg in als een bom en de dialectpop was geboren!

In 1982 maakte zij het nummer Sollicitere. Wie kent het niet? In januari ’83 bereikte Sollicitere binnen drie weken de Nederlandse Top-tien, met als hoogste notering plaats 8. Ook België kwam in de ban van de kreet: Höbse al gesjreve? Bij de BRT werd uiteindelijk een 15e plaats genoteerd. JBB kan met recht omschreven worden als: De mooder van alle dialekgroepe.

De band heeft afscheid genomen van immense shows in grote tenten en speelt bij voorkeur in een intieme setting. Aan de kwaliteit zal het niet liggen. Zij spelen met een kwalitatief super geluidsinstallatie. Het zijn optredens die super goed bezocht worden (het bordje “oetverkoch” hangt nog vaak aan de deur). Van een van de theateroptredens is een live-CD uitgebracht: Janse Bagge in ‘t Pluusj. Feit blijft dat fans altijd een onvergetelijke avond hebben. Het werd een onvergetelijke avond.

Meer info is te vinden op hun website: www.jansebagge.nl