vrijdag 25 april, Koningsnacht 2025 Pinchitos Caliente met de Freddy Fender Tex Mex band

Koningsnacht met Pinchitos Caliente en de Freddy Fender Tex Mex band

Op vrijdag 25 april 2025 wordt overal Koningsnacht gevierd als voorbereiding op de koningsdag, de nationale feestdag waarop de verjaardag van onze koning wordt gevierd.
Ook in Posterholt wordt dit feest uitvoerig gevierd. Altied Sjerp organiseerde vorige jaren het feest met onder andere Party Boest (2023) en Fever of Life (2024). Dirt jaar wordt de nacht gevierd met Pinchitos Caliente en de Freddy Fender Tex Mex Band. Het wordt evenals de vorige jaren een bijzonder feest. De koning kan er trots op zijn!

Gerardo Romero Butron, beter bekend als de gepassioneerde frontman van de legendarische latin band Pinchitos Caliente, kondigt met trots aan dat zijn lang gekoesterde wens in vervulling gaat.

In samenwerking met andere muzikanten van de Fenderband brengt hij een onvergetelijk eerbetoon aan niemand minder dan Baldemar Huerta , beter bekend als Freddy Fender,  geboren in San Benito, Texas op 4 juni 1937.
Hij was een Amerikaans tex-mex-, country- en rock-‘n-roll-muzikant.
In Europa vooral bekend om zijn 2 grote hits ; Before The Next Teardrop falls en Wasted Days and Wasted Nights.

 

Gerardo, raakte in zijn jonge jaren geïnspireerd door het stemgeluid van Freddy Fender.

Deze inspiratie stond dan ook aan de wieg van zijn eigen muzikale ontwikkeling met als kers op de taart de succesvolle TexMex band Pinchitos Caliente waarmee hij onder andere 5 Albums en een DVD produceerde en op vele podia in binnen en buitenland stond.

Texmex is een  muziekstijl uit de grensstreek van Texas en Mexico waarbij de accordeon de boventoon voert. Gedreven door zijn passie voor deze  muziekstijl en zijn bewondering voor Freddy Fender, besluit Gerardo een formatie samen te stellen om een eerbetoon aan Freddy Fender te brengen.

Nu, vele jaren later, komt zijn droom eindelijk uit. Samen met de Fenderband zullen ze het onmiskenbare geluid en de karakteristieke stijl van Freddy Fender opnieuw tot leven wekken tijdens verschillende concerten.

Het publiek kan zich verheugen op een aoptreden vol nostalgische klanken en meeslepende melodieën die hen mee terug zullen nemen naar het tijdperk van Freddy Fender waarbij de geest van de legendarische muzikant herleeft door Gerardo en de Fenderband.

Alle grote en bekende hits van Freddy Fender zullen de revue passeren.