Willeke Simons op 25 september 2022

Op 22 september was niemand minder dan Willeke Simons onze gast.

Willeke terug in haar eigen dorp Posterholt.  Zij zong samen met haar vaste pianiste Jolanda Wolters met  Leon van Wijk op accordeon en haar man Cleo Simons op hoorn.

Wat een stem!

Wie kent Willeke niet? Willeke komt uit een zeer muzikale familie in Posterholt. Haar opa stond bekend in het dorp als de kerkorganist maar speelde ook op feesten en andere gelegenheden accordeon en piano. Zijn ouders staan bekend van de brouwerij de Pauw. De muziek zit in de genen. Ook de moeder van Willeke speelde piano en was slagwerkster bij Harmonie Wilhelmina. Dus Willeke heeft het van geen vreemden, zijzelf was hoboïste bij Harmonie Wilhelmina.

Willeke zingt erg graag in het Posters (Limburgs) dialect. Zij schrijft ook zelf liedjes zoals “Mit dich aan mien zie” en “Lente van mien laeve”.  Zij is ook bekend vanwege haar indringende manier van zingen tijdens bijeenkomsten waar afscheid het belangrijkste thema is. Zij roert dan de ziel en biedt troost door haar zang, maar ook op vrolijke momenten waar juist samen komen belangrijk is zoals huwelijken kan zij de verbintenis extra glans geven. Willeke heeft het vermogen om muziek te maken die heel persoonlijk is en past bij de situatie die zich voordoet. Willeke is een en al muziek. Ook in haar gezin speelt muziek een belangrijke rol. Haar partner Cleo Simons, is als hoornist een zeer veelzijdige beroepsmusicus. Hij speelt in gerenommeerde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Ook haar kinderen maken muziek, zoon Luuk (15) speelt piano en dochter Mila (12) harp.

Verder zingt ze liedjes met de Limburgse koperblazers van het ensemble Southern Brass, een ensemble dat onder meer de Limburgse zanger Gé Reinders regelmatig heeft begeleid.

 

Voor een muzikale opluistering van huwelijks-ceremonies, uitvaarten, herdenkingsdiensten, bedrijfsfeesten, vergaderingen, conferenties en presentaties bent u bij Willeke ook aan het juiste adres!
Meer informatie: www.willekesimons.nl